Maene Ypma horizontaal website Menu

Essex - designed by Steinway

Als u altijd al een door Steinway & Sons ontworpen instrument wilde bezitten, dan nodigen wij u uit om een Essex piano of vleugel te komen ervaren. Met een Essex piano of vleugel zet u een eerste stap in de exclusieve wereld van Steinway & Sons en bent u verzekerd van een meer dan uitstekend instrument voor de beginnende en gevorderde pianist.

Essex content1Family of Steinway designed Pianos

Medio 2006 heeft Steinway & Sons de "Family of Steinway-Designed pianos" uitgebreid met de introductie van het merk Essex. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en efficiënte produktietechnieken, kunnen Essex instrumenten een niveau van muzikale prestaties waarmaken dat voorheen onhaalbaar was in een vergelijkbare prijsklasse.

U zult versteld staan ​​van de uitmuntende prijs-/kwaliteitverhouding die de piano's en vleugels met het "DNA" van Steinway bieden. Essex instrumenten zijn er in verschillende modellen en kastuitvoeringen en alle bieden zij een volle, heldere en veelzijdige klank. Steinway Center Nederland is exclusief leverancier van Essex-designed by Steinway & Sons.

Bekijk Essex collectie

Productinformatie


designedby

Gebouwd door 's werelds beste pianobouwer: Steinway & Sons

Steinway & Sons staat wereldwijd bekend om de hoogste kwaliteit in piano- en vleugelbouw. Als u altijd al een door Steinway & Sons ontworpen instrument wilde bezitten, dan nodigen wij u uit om een Essex piano of vleugel te komen ervaren. Met een Essex piano of vleugel zet u een eerste stap in de exclusieve wereld van Steinway & Sons en bent u verzekerd van een meer dan uitstekend instrument voor de pianisten van de toekomst.

Essex zet een standaard van performance en kwaliteit neer die superieur is aan alle vergelijkbare piano's in dezelfde prijscategorie. Het gebruik van verschillende innovaties in design, materialen en bouwwijze creëerde een geheel nieuw instrument met superieure aanslag en klank. U zult versteld staan van de uitmuntende prijs-/kwaliteitverhouding die de piano's en vleugels met het "DNA" van Steinway bieden.


Essex kenmerken

Steinway kenmerken

Essex is het product van de nieuwste ontwerp- en productieontwikkelingen van Steinway's onderzoeksafdeling. Alle Essex instrumenten zijn voorzien van een door Steinway ontworpen stemblok, besnaring, pantserraam en rastbalken constructie, evenals vele andere Steinway-specifieke onderdelen en er wordt gebruik gemaakt van speciale Steinway fabricageprocessen.

Steinway & Sons overziet het productieproces om te waarborgen dat Essex instrumenten naar de hoge Steinway normen worden gefabriceerd. Bovendien wordt ieder instrument door een team van ervaren Steinway technici nauwlettend nagelopen voordat het de fabriek mag verlaten. Hierdoor kan Essex een niveau van muzikale prestaties waarmaken dat voorheen onhaalbaar was in deze prijsklasse.

Essex 116

 

Overweldigende speelinspiratie

Superieure aanslaggevoeligheid. Precisie. Een kwaliteitsinstrument kenmerkt zich door de mate waarin de speler de mogelijkheid heeft om zijn of haar unieke interpretatie zonder belemmeringen uit te kunnen voeren. Alsof er niets in de weg staat tussen de vingers en de gespeelde noten.

Een Essex is ontdaan van alle soorten plastic en vervangingsmaterialen, die men regelmatig in hedendaagse piano's aantreft. Het mechaniek is gemaakt van massief hout en kenmerkt zich door een snelle repetitie en een fijne aanslaggevoeligheid, waardoor de speler een optimale controle heeft over zijn spel. De aluminium mechaniekrail zorgt voor meer stabiliteit en waarborgt een stabiele afregeling.


Essex detail

Klanksensatie

Essex heeft volle, heldere en veelzijdige klankeigenschappen en kan een niveau van muzikale prestaties waarmaken dat voorheen onhaalbaar was in deze prijsklasse.
De door Steinway ontworpen massief houten zangbodem loopt taps toe, in plaats van dat hij overal even dik is. Hierdoor kan de zangbodem vrijer resoneren en wordt het dynamisch bereik vergroot: de mogelijkheid ontstaat om meer klankvolume te genereren of juist fluisterstil te spelen.

Vanwege de door Steinway ontworpen kastvorm, zijn Essex vleugels breder aan de staart dan de meeste andere vleugels van dezelfde lengte. Het 'wide tail' design biedt een groter zangbodemoppervlak, waardoor u het gevoel krijgt een groter instrument te bespelen. Door de relatief lage snaarspanning heeft een Essex 'zingende' kwaliteiten en wordt de toon langer aangehouden.

 

Essex logo

10 jaar garantie

Met een Essex krijgt u meer dan alleen de best mogelijke waarde voor uw geld. Uw aankoop wordt gesteund door de Steinway Belofte: als u besluit om uw Essex in te ruilen voor een nieuwe Boston of Steinway & Sons binnen tien jaar na het moment van aankoop, ontvangt u een inruilwaarde die gelijk is aan uw oorspronkelijke aankoopprijs (vraag naar de voorwaarden).

Ypma Service Pakket

Iedere nieuwe of gebruikte piano of vleugel wordt geleverd met het gratis Ypma Service Pakket t.w.v. € 525,00 (piano) en € 680,00 (vleugel). Dit pakket garandeert een optimale conditie en perfecte aflevering van uw instrument.

Service valt te toetsen Ypma Servicepakket-01

Het Ypma Service Pakket bestaat uit:

  • GRATIS afleveringsklaar maken (stemmen en afregelen)
  • GRATIS aflevering door heel Nederland*
  • GRATIS stemming en controle na 8 weken
  • GRATIS onderhoudspakket (polish, hygrometer, soccles)
  • 5 jaar schriftelijke garantie*
  • Inruilwaardegarantie*

* informeer naar de voorwaarden.

 

 

YPSN logo zonderschaduw payoff dia-01

Een piano of vleugel is geen dagelijkse aanschaf. Integendeel, het is een investering voor vele jaren en dat vraagt om een zorgvuldige en weloverwogen beslissing. Die begint bij de keuze van uw leverancier. Laat u daarom uitgebreid voorlichten door vakmensen met passie.

Robijnstraat 5
1812 RB ALKMAAR

Tel 072 541 44 00
E-mail info@ypmapianos.nl