Maene Ypma horizontaal website Menu

Als er geen 12.116 originele Steinway onderdelen in zitten, dan is het eenvoudigweg geen Steinway & Sons!

Er zijn 12.116 originele Steinway & Sons onderdelen die tezamen een echte Steinway vormen. Voor degene die zijn Steinway instrument wel heeft laten reviseren maar niet bij een officieel Steinway Restoration Center, is de kans groot dat er zogenaamde imitatie Steinway onderdelen gebruikt zijn om kosten te besparen. De liefde voor onze instrumenten en de richtlijnen om te bouwen volgens vastgelegde kwaliteitseisen (de Steinway Standaard) en niet tegen een bepaalde prijs, betekent dat ook alle gebruikte onderdelen moeten beantwoorden aan de strenge kwaliteitsnormen die synoniem zijn aan de naam Steinway & Sons. Als uw Steinway toe is aan een revisie of restauratie, biedt alleen het Steinway Restoration Center u de 100% zekerheid dat er uitsluitend originele Steinway onderdelen gebruikt worden. Daarnaast bent u dan ook verzekerd van het feit dat alle werkzaamheden worden uitgevoerd door gekwalificeerde Steinway Technici, waardoor uw Steinway & Sons ook na uitvoering van de revisie of restauratie nog steeds een 100% Steinway & Sons is! Het vervangen van de zangbodem of het stemblok kan echter uitsluitend in de fabriek worden uitgevoerd. Alleen dan blijft de unieke constructie van een Steinway gehandhaafd waardoor er geen spanning verloren gaat en blijft uw instrument een echte Steinway & Sons. Het vervangen van de zangbodem en/of het stemblok buiten de fabriek gaat altijd gepaard met veranderingen aan de constructie van het instrument, waardoor aanzienlijk kwaliteitsverlies optreedt en het instrument niet meer gekwalificeerd kan worden als een echte Steinway & Sons, omdat hij dan niet meer voldoet aan de Steinway Standaard.

revisie1

Een Steinway is niet alleen een prachtig meubelstuk dat beter klinkt dan welke andere piano dan ook, het is tevens een solide investering. Als u uw instrument laat reviseren, vergewist u zich er dan vooraf van dat u een schriftelijke garantie ontvangt dat er uitsluitend originele Steinway onderdelen zijn gebruikt en de werkzaamheden zijn uitgevoerd door een gecertificeerde Steinway Technicus. Alleen zo kunt u verzekerd zijn van het waardebehoud van uw kostbare instrument. Ieder Steinway & Sons instrument dat in ons Piano Technisch Atelier is gereviseerd, wordt voorzien van een certificaat dat garandeert dat de revisie is uitgevoerd volgens de compromisloze Steinway Standaard en er uitsluitend gebruik is gemaakt van 100% originele Steinway onderdelen. Deze garantie kan alleen Steinway Center Nederland u geven. Mocht u elders toch deze garantie toegezegd krijgen, vraagt u dan vooraf om een schriftelijke bevestiging hiervan. Laat u uw kostbare Steinway elders reviseren op basis van een lagere prijsopgave, realiseert u zich dan dat elke kostenbesparing door gebruik van goedkopere, niet-originele Steinway onderdelen, volledig verloren zal gaan door de kwaliteitsvermindering van uw instrument.

revisie2

Het Steinway Verschil

Net als alle piano's niet gelijk van kwaliteit zijn en net als het feit dat er een reden is waarom Steinway & Sons de eerste keuze is van 9 op de 10 concertpianisten, zijn niet alle restauratiediensten hetzelfde. Wanneer u uw Steinway instrument laat restaureren door het Piano Technisch Atelier van Steinway Center Nederland (PTA), verzekert u zich van het kwaliteitsbehoud van uw instrument. Het PTA is de enige werkplaats in Nederland die met de combinatie van kennis, ervaring, faciliteiten en materialen ervoor kan zorgen dat uw piano of vleugel in elk opzicht een Steinway & Sons blijft. De technici die in het PTA werken zijn allen door Steinway & Sons gecertificeerde technici die in de Steinway fabriek in Hamburg hun opleiding hebben genoten. De gedegen opgeleide Steinway technici, de Steinway onderdelen, de kennis en de ervaring in het werken met Steinway instrumenten maken het Piano Technisch Atelier bij uitstek de geschikte restaurateur van uw Steinway instrument.

revisie3

Het Piano Technisch Atelier van het Steinway Center Nederland- de juiste keuze

Het Piano Technisch Atelier is de enige geautoriseerde Steinway restaurateur in Nederland - en  waar u ervan verzekerd bent dat er 100% originele Steinway onderdelen zullen worden gebruikt in combinatie met Steinway gecertificeerd vakmanschap om uw Steinway instrument te herstellen. Wij reviseren instrumenten van muziekinstellingen, podia, studio's, pianodocenten, alsmede van particulieren.

Op alle revisiewerkzaamheden geldt een 3-jarige Steinway garantie. Belangrijker nog, voor de toekomstige beoordeling van investeringen of de verkoop, ontvangt u een gedetailleerd certificeringsrapport waarop wordt aangegeven dat uw piano is gereviseerd door Steinway & Sons met behulp van 100% originele Steinway onderdelen. Of uw geliefde Steinway overgespoten moet worden, aan vervanging van het mechaniek toe is, een nieuwe besnaring of een nieuwe zangbodem nodig heeft, uw instrument is in uitstekende handen in het Piano Technisch Atelier. Als u overweegt om uw Steinway instrument te laten reviseren dan is het Piano Technisch Atelier de enig verantwoorde optie die ervoor zorgt dat uw instrument zal blijven voldoen aan de kwaliteitsnormen die Steinway & Sons voor zijn instrumenten ontwikkeld heeft en daarmee daadwerkelijk ook na revisie nog een echte Steinway is!

Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen met Jos Kiebert via telefoonnummer: 072 541 44 00 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

revisie4

Online offerte aanvragen

Met onderstaand formulier kunt u een offerte aanvragen voor reparatie, revisie of onderhoud.
Ik heb interesse in:

Instrumentgegevens

Merk:
Model:
Bouwjaar:

Uw gegevens

Naam:
Adres:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
Mobielnummer:
E-mailadres:

Aanvullende informatie, opmerkingen of vragen

YPSN logo zonderschaduw payoff dia-01

Een piano of vleugel is geen dagelijkse aanschaf. Integendeel, het is een investering voor vele jaren en dat vraagt om een zorgvuldige en weloverwogen beslissing. Die begint bij de keuze van uw leverancier. Laat u daarom uitgebreid voorlichten door vakmensen met passie.

Robijnstraat 5
1812 RB ALKMAAR

Tel 072 541 44 00
E-mail info@ypmapianos.nl