Maene Ypma horizontaal website Menu
  • Home
  • Restauratie Steinway

Restauratie Steinway

Het restaureren van een Steinway piano of vleugel vraagt om een grondig en deskundig onderzoek. Om hierin een juist advies te kunnen geven, is een uitgebreide taxatie van het instrument een eerste vereiste.

Een instrument is toe aan revisie als slijtage en/of gebreken aan onderdelen niet meer te verhelpen zijn bij groot onderhoud.

Factoren

Factoren die meespelen bij de vraag of een revisie zinvol is, zijn o.a.:

  • leeftijd van het instrument
  • technische conditie
  • kwaliteit
  • waarde van het instrument (voor en na de revisie)
  • emotionele overwegingen (bijvoorbeeld een erfstuk)

Het instrument wordt volledig opnieuw opgebouwd met nieuwe (originele) materialen aan de hand van de huidige maatstaven van de fabrikant. De visie van de pianotechnicus is om de conditie van het instrument te optimaliseren en het instrument zoveel mogelijk terug te brengen naar de huidige maatstaven.

Piano Technisch Atelier

De werkzaamheden aan uw piano worden door een Steinway-technicus met de grootste zorg en vakmanschap uitgevoerd. In het Piano Technisch Atelier werken Steinway gecertificeerde pianostemmers en -technici die gebruik maken van originele materialen.

Voor meer informatie over een revisie, kunt contact opnemen met Jos Kiebert: telefoon 072 - 541 44 03, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of via het onderstaande formulier een offerte aanvragen.

Online offerte aanvragen

Met onderstaand formulier kunt u een offerte aanvragen voor reparatie, revisie of onderhoud.
Ik heb interesse in:

Instrumentgegevens

Merk:
Model:
Bouwjaar:

Uw gegevens

Naam:
Adres:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
Mobielnummer:
E-mailadres:

Aanvullende informatie, opmerkingen of vragen

YPSN logo zonderschaduw payoff dia-01

Een piano of vleugel is geen dagelijkse aanschaf. Integendeel, het is een investering voor vele jaren en dat vraagt om een zorgvuldige en weloverwogen beslissing. Die begint bij de keuze van uw leverancier. Laat u daarom uitgebreid voorlichten door vakmensen met passie.

Robijnstraat 5
1812 RB ALKMAAR

Tel 072 541 44 00
E-mail info@ypmapianos.nl