Maene Ypma horizontaal website Menu

Spirio banner

 Steinway Spirio nu ook in Nederland

Horowitz, Rubinstein en Gould 'live' in Alkmaar


Vladimir Horowitz, Arthur Rubinstein en Glenn Gould spelen 'live' in Alkmaar. De grootmeesters zijn vanaf nu te zien en te horen op de Steinway Spirio die voor de eerste keer ons land aandoet.

De Steinway Spirio is de ultieme zelfspelende vleugel. Talrijke pianisten, waaronder Lang Lang, Yuja Wang en Billy Joel, hebben repertoire ingespeeld in de Spirio-studio’s in New York en Hamburg. Van overleden grootmeesters als Horowitz en Richter zijn video-opnamen met ingenieuze en hypermoderne software geanalyseerd en omgezet naar Spirio-bestanden. Steinway ontwikkelde een data file format waarmee de Spirio de prestaties en emoties van meesterpianisten één op één weergeeft. Niet alleen de kracht waarmee de pianist de toetsen aanslaat wordt gemeten maar ook de snelheid en zelfs de manier van loslaten. Ook het meest delicate pedaalgebruik hoor je terug in de weergaven. Subtiele trillers en krachtige fortissimo’s worden met een ongeëvenaarde nauwkeurigheid weergegeven.

Spirio collage

Bediening via iPad
Bezitters van de 
vleugel krijgen via een app toegang tot een database met op dit moment ruim 17.000 uitvoeringen die ze à la Spotify kunnen downloaden. Maandelijks wordt de bibliotheek uitgebreid. Vanzelfsprekend kan de Steinway Spirio ook als een gewone vleugel bespeeld worden.Steinway Spirio zelf ervaren?

U bent van harte welkom om de Spirio live te komen ervaren in onze Spirio-huiskamer in Steinway Center Nederland. Of neem contact op voor een privé afspraak (072 541 44 00).

YPSN logo zonderschaduw payoff dia-01

Een piano of vleugel is geen dagelijkse aanschaf. Integendeel, het is een investering voor vele jaren en dat vraagt om een zorgvuldige en weloverwogen beslissing. Die begint bij de keuze van uw leverancier. Laat u daarom uitgebreid voorlichten door vakmensen met passie.

Robijnstraat 5
1812 RB ALKMAAR

Tel 072 541 44 00
E-mail info@ypmapianos.nl