Maene Ypma horizontaal website Menu

Ontdek de wereld van de Steinway Crown Jewels
CJ 1

De Steinway Crown Jewel Collectie is een exclusieve modellenreeks van sensationele vleugels en piano's, die zijn vervaardigd van de meest exclusieve en exotische houtfineren die onze aarde te bieden heeft. De specialisten van Steinway & Sons gaan onophoudelijk op zoek naar nieuwe, buitengewone houtsoorten, die aan de hoogste criteria moeten voldoen. Het gaat niet alleen om exotische namen, maar om unieke kleurenschema's en indrukwekkende nerfstructuren, waardoor een Steinway het predicaat Crown Jewel krijgt.


CJ plakaat-01

Waardevolle beleving

Degenen die kiezen voor een vleugel of piano uit de Steinway Crown Jewel collectie, krijgen een visueel uniek instrument dat ambachtelijk en met veel aandacht voor detail vervaardigd is. Elke Steinway Crown Jewel kan volledig naar de individuele wensen en volgens de ideeën van de eigenaar worden vervaardigd. Op verzoek kan elk instrument worden uitgevoerd met gebruik van hoogwaardig messing.

Investeren in een Steinway Crown Jewel is investeren in het allerbeste en het allermooiste: de ideale combinatie.

ruby1-01

The Ruby

De Robijn wordt vervaardigd uit Makassar ebbenhout, een zeldzame houtsoort uit Celebes. De fascinerende structuur van diep zwart en roodachtig bruin straalt een verbluffende kracht uit.

 


emerald1-01

The Emerald

De Smaragd wordt vervaardigd van Santos palissander, een expressieve hardhoutsoort uit Zuid-Amerika. De harmonieuze interactie en warme bruine tinten en de consistente herhaling van haar houtnerven geven het instrument zijn specifieke uitstraling en karakter.

 


sapphire1-01

The Sapphire

De Saffier wordt vervaardigd uit Oost-Indisch rozenhout, een tabakskleurige, zwaar geaderde houtsoort uit het zuiden van Azië, Oost-India en Sri Lanka. De expressie van haar individuele nerven is karaktervol en fascinerend.

 

 

opal1-01

The Opal

De Opaal wordt vervaardigd van Kevazingo bubinga, een begeerde houtsoort uit West-Afrika met een uiterst rijke tekening. Haar buitengewone, contrasterende nerf en haar zachte, heldere licht geven deze vleugel veel charme.

 


topaz1-01

The Topaz

De Topaas wordt vervaardigd van pommelé mahoniehout, een nobele mahoniesoort uit Midden-Amerika met zeldzame, cirkelvormige lichtreflecties. De charismatische structuur van dit buitengewone fineer is krachtig en intens.

 


aquamarine1-01

The Aquamarine

De Aquamarijn wordt vervaardigd uit ijsberk, een buitengewoon glinsterende exotische houtsoort uit de poolgebieden. Levendige reflexen geven dit instrument een unieke glinstering in het licht.

 


tigereye1-01

The Tiger Eye

De Tijgeroog wordt vervaardigd uit hout van de Indische appelboom, een expressief type hout uit Zuid-Amerika met fascinerende schakeringen van kleur. Donkere strepen accentueren de subtiele glinstering van dit instrument.

 


jasper1-01

The Jasper

De Jasper wordt vervaardigd uit  walnotenhout, een zeldzame houtsoort uit Noord-Amerika. De expressieve textuur met de donkere kleuren van hout zorgen voor evenwicht en elegantie en biedt warme tinten.

 


CJ modellen new-01

Special editions

In 2011 en 2012 zijn er drie unieke vleugels toegevoegd aan de Crown Jewel collectie. Zij zijn gemaakt van krullend esdoorn, cocobolo en wit ebbenhout. Al deze vleugels tonen aan dat Steinway Crown Jewels kunnen worden geproduceerd in welke diversiteit dan ook. Heeft u een idee voor een speciaal fineer, die u graag verwerkt wilt zien in uw individuele vleugel of piano? Neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag.

Steinway & Sons gebruikt alleen de beste grondstoffen en ondersteunt alle instanties die het behoud van hardhout bevorderen door opnieuw te planten, een verantwoord gebruik te garanderen, alsmede milieuvriendelijke bosbouw toe te passen.

 

 

 

 

YPSN logo zonderschaduw payoff dia-01

Een piano of vleugel is geen dagelijkse aanschaf. Integendeel, het is een investering voor vele jaren en dat vraagt om een zorgvuldige en weloverwogen beslissing. Die begint bij de keuze van uw leverancier. Laat u daarom uitgebreid voorlichten door vakmensen met passie.

Robijnstraat 5
1812 RB ALKMAAR

Tel 072 541 44 00
E-mail info@ypmapianos.nl