Maene Ypma horizontaal website Menu

Historie

De geschiedenis van Steinway & Sons begint in 1836. Heinrich E. Steinweg, grondlegger van het Steinway concern, bouwde anno 1836 de eerste en inmiddels legendarische vleugel voor zijn vrouw. De ‘werkplaats' was de keuken van zijn eigen huis in de stad Seesen in het Duitse Harzgebergte. De ‘keukenpiano', zoals deze ook wel wordt genoemd, was het begin van een revolutie in de pianobouw. De legende Steinway & Sons was geboren.

steinway HESHet succes met de constructie van dit instrument inspireerde Heinrich tot het verder perfectioneren van de vleugel. Hij emigreerde naar Amerika, veranderde zijn naam in het Engels (Henry E. Steinway) en opende in 1853 de Steinway & Sons fabriek in New York. Voor de oprichting maakte hij al 482 piano's en vleugels. Speciaal voor de Europese markt begon Steinway & Sons in 1880 een tweede fabriek in Hamburg. Vanaf die periode registreerde de pianobouwer meer dan 120 patenten en werd daarmee de grondlegger van de hedendaagse piano- en vleugelbouw.

Filosofie
Sinds de oprichting in 1853 is de filosofie van Steinway & Sons "To build the best piano possible". De bouw van een Steinway vleugel neemt één jaar in beslag. Ieder onderdeel (een Steinway vleugel bestaat uit meer dan 12.000 onderdelen) is van absolute topkwaliteit en wordt met de grootst mogelijke zorg behandeld en verwerkt. Hierbij staat alles in dienst van de klank. Steinway & Sons maakt uitsluitend gebruik van massieve materialen en houtverbindingen, waardoor alle trillingen optimaal worden doorgegeven en weergegeven.

Boston - designed by Steinway

Het merk Boston is in 1992 geïntroduceerd. De ontwikkeling van de Boston instrumenten vereiste meer dan zes jaar intensief onderzoek en alles werd daarbij benut, van de onbetaalbare ‘know how’ en jarenlange ervaring tot de meest innovatieve computertechnieken. Tot in het kleinste detail werd er doorontwikkeld, getest en opnieuw verbeterd.

De meest kritische en veeleisende muziekliefhebbers zijn enthousiast over de Boston piano’s en vleugels. Zowel de klank als de speelaard zijn sensationeel voor instrumenten uit deze prijsklasse! Al bij de allereerste aanslag voel je kwaliteit. Niet verwonderlijk als je weet dat Steinway & Sons borg staat voor de ontwikkeling en het ontwerp.

Essex - designed by Steinway

Medio 2006 heeft Steinway & Sons de "Family of Steinway-Designed piano's" uitgebreid met de introductie van het merk Essex. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en efficiënte productietechnieken, kunnen Essex instrumenten een niveau van muzikale prestaties waarmaken dat voorheen onhaalbaar was in een vergelijkbare prijsklasse.

Sinds de oprichting in 1853, heeft Steinway & Sons vele uitvindingen gedaan en hiermee steeds weer opnieuw de normen gesteld voor de moderne pianobouw. Het resultaat hiervan is steeds beter spelende en klinkende instrumenten. Essex instrumenten zijn het resultaat van deze meest recente ontwerp- en productie-inzichten van Steinway & Sons. U zult versteld staan ​​van de uitmuntende prijs-/kwaliteitverhouding die de piano's en vleugels met het "DNA" van Steinway bieden.

Steinway Center Nederland is naast officieel importeur van Steinway & Sons, leverancier van Essex en Boston-designed by Steinway & Sons. Essex en Boston instrumenten zijn er in verschillende modellen en kastuitvoeringen en bieden een meer dan goed instrument voor iedere pianoliefhebber.

Productinformatie


BHO1

Bespeel het origineel

Ypma Piano's - Steinway Center Nederland in Alkmaar is officieel vertegenwoordiger van Steinway & Sons. De volledige collectie Steinway & Sons instrumenten is in onze ruim gesorteerde selectiezaal aanwezig en u kunt veelal meerdere exemplaren per model bespelen en beluisteren.


De naam Steinway & Sons is wereldwijd synoniem voor ambachtelijkheid en superieure kwaliteit in piano's en vleugels. Iedere Steinway wordt liefdevol met de hand vervaardigd uit de beste materialen en door de beste bouwers.


Al meer dan 160 jaar prefereren 's werelds beste pianisten de instrumenten van Steinway & Sons om hun eigen muzikale genialiteit tot uitdrukking te brengen in de klassieke, populaire of jazzmuziek. Het bespelen en bezitten van een Steinway & Sons instrument is echter niet het exclusieve domein van de pianovirtuoos. Het is een mogelijkheid die open staat voor iedereen die houdt van muziek, exclusief vakmanschap en duurzame kwaliteit.


Ongeacht welk instrument u van Steinway & Sons aanschaft, u kunt ervan verzekerd zijn dat ieder model - van de kleinste piano tot de grootste concertvleugel - altijd volgens de strenge richtlijnen van het Steinway Systeem is gebouwd. Daarom garanderen wij u, dat u te allen tijde slechts één kwaliteit koopt: de Steinway Kwaliteit.

 


BHO materialen

Kwaliteit is geen toeval

Succes is nimmer toevallig en heeft ook nooit één oorzaak. De unieke klank en het verfijnde toucher van 's werelds bekendste pianomerk is de optelsom van vele factoren en details, die van generatie op generatie zijn verbeterd.
Alleen consequente toepassing van de strenge kwaliteitscriteria maakt elke Steinway vleugel of piano tot een uniek instrument en een bijzonder kunstwerk tegelijk: Steinway & Sons instrumenten bezitten een superieure en ongeëvenaarde kwaliteit, zowel in bouwwijze als in klankeigenschappen en speelaard.

 


BHO vakmanschap

Steinway systeem

Het exclusieve Steinway Systeem onderscheidt zich door de volgende kenmerken:


Het trillings-optimaliserings-principe: De gebruikte materialen bij de bouw van een Steinway kunnen niet alleen de noodzakelijke statische belastingen doorstaan, maar transporteren en versterken tegelijkertijd de door het instrument gegenereerde trillingen optimaal. Anders geformuleerd: alle gebruikte materialen gaan op een perfecte manier het natuurlijk verloop van vermindering van trilling tegen. Het resultaat is een beduidend grotere klankrijkdom.

Gebruik van hout onder spanning: materiaal dat onder spanning staat, geeft aanmerkelijk beter trillingen door. Dit principe wordt succesvol toegepast bij alle belangrijke constructies, met name bij de zangbodem en de kast.
Uitsluitend gebruik van massief hout: met de grootste zorg worden de verschillende houtdelen bij elkaar gezocht voor een homogene nerfstructuur. Dit heeft een belangrijk aandeel in het optimaal doorgeven van de trillingen.

Uitsluitend houtverbindingen in de kastconstructie: verbindingen van metaal onderbreken de doorgifte van trillingen in de klankkast. Daarom maakt Steinway & Sons in de kastconstructie uitsluitend gebruik van houten verbindingen (duvels).

De kast als klanklichaam: dit deel bestaat uit hardhout met een horizontale nerfstructuur, waardoor een optimaal transport van de trillingen gegarandeerd is. De rim is samengesteld uit meerdere lagen hardhout en is in één geheel geperst en gebogen. Vervolgens wordt een gesloten klanklichaam gecreëerd, dat de uiterst flexibele zangbodem het noodzakelijke houvast geeft en waardoor trillingen gecontroleerd kunnen worden doorgeven.

De membraam-zangbodem: de constructie van een Steinway Sitka Spruce zangbodem is volledig afgestemd op de wetten van de akoestiek. Door de speciale uitdunning (verjonging) van de randen wordt de grootst mogelijke flexibiliteit bereikt en de voorgevormde welving van de zangbodem zorgt voor stabiliteit en een lange levensduur.

 

 

BHO garantie

Steinway piano's

Bijna 50% van alle gedeponeerde Steinway patenten hebben betrekking op de piano. Het gebruik van specifieke constructies uit de vleugelbouw zorgen ervoor dat de Steinway piano een goed alternatief is indien een vleugel teveel ruimte zou innemen: de bouwwijze en het materiaalgebruik van deze instrumenten zijn gelijkwaardig aan die van de vleugels. Zowel in klankkwaliteit als in speelaard overtreffen Steinway piano's menig middenklasse vleugel.
Behalve in het klassieke zwart hoogglans, zijn de pianomodellen ook in andere kleuren en andere houtafwerkingen leverbaar, zoals: wit, mahonie, kersen of noten, zodat vrijwel elke persoonlijke wens vervuld kan worden. 

 

 

 


BHO steinway

Steinway vleugels

Het bouwen van een Steinway & Sons vleugel duurt een jaar. Niets wordt overhaast in het productieproces. Het zorgvuldig geselecteerde hout waarvan de kastdelen, de zangbodem en de mechaniekdelen gemaakt worden, liggen maandenlang te 'rusten' in de buitenlucht, opslagloodsen en geconditioneerde ruimtes, totdat ze volledig uitgewerkt zijn en het juiste vochtigheidsgehalte hebben om verantwoord verwerkt te kunnen worden.
De rand van de vleugels (rim) bestaat uit meerdere lagen massief hardhout en vangt, samen met het gietijzeren frame, de enorme spanning op die door de snaren op het instrument wordt uitgeoefend. Speciaal geselecteerd sparrenhout, uitsluitend met de allerbeste akoestische klankeigenschappen, wordt gebruikt voor de samenstelling van de speciaal gevormde zangbodem, waardoor de volle en rijke Steinway klank ontstaat.
De verschillende onderdelen worden via een uitgekiend proces van moderne technieken en traditioneel handwerk samengevoegd. Daarna ondergaat het instrument een intensief afregel- en intonatieproces, waarbij de speciale kwaliteiten naar boven komen, die elke Steinway zo uniek maken. Meer dan 12.000 verschillende onderdelen komen bij elkaar om een Steinway & Sons te worden.

  

 

YPSN logo zonderschaduw payoff dia-01

Een piano of vleugel is geen dagelijkse aanschaf. Integendeel, het is een investering voor vele jaren en dat vraagt om een zorgvuldige en weloverwogen beslissing. Die begint bij de keuze van uw leverancier. Laat u daarom uitgebreid voorlichten door vakmensen met passie.

Robijnstraat 5
1812 RB ALKMAAR

Tel 072 541 44 00
E-mail info@ypmapianos.nl