Maene Ypma horizontaal website Menu

Limited editions

In de inmiddels 160-jarige geschiedenis van Steinway & Sons worden bijzondere gebeurtenissen steeds met buitengewone instrumenten geëerd. Voor de diverse ontwerpen van deze 'Limited Editions' tekenden vaak bekende designers. Iedere designer die van Steinway & Sons deze opdracht kreeg, werd geconfronteerd met de uitdaging om zijn persoonlijke stijl in het vleugelontwerp tot uitdrukking te brengen, zonder de vorm en de constructie te veranderen. Zo onstonden er onvergelijkbare, bijzondere instrumenten: uniek in design en kleurstelling. Voorbeelden van speciale edities vindt u hieronder.

  Sunburst 3b  

Sunburst Collection

designed by Steinway & Sons

Een gewaagd en nieuw eigentijds design: de Steinway & Sons Sunburst. Een Limited Edition van 69 exemplaren om het jaar 1969 te eren waarin Woodstock plaatsvond, de Beatles hun legendarische album Abbey Road uitbrachten en Led Zeppelin debuteerde. Een opvallend moderne look gebaseerd op de “Sunburst” afwerking die gitaren siert van de grootste namen in de rock-geschiedenis, zoals Jimi Hendrix, Bob Dylan en Eric Clapton. Het is een hommage aan de vele rock-legenden die generaties rock fans hebben geïnspireerd. De Sunburst is voor muziekliefhebbers die niet alleen een perfecte klank, maar ook een legendarisch design weten te waarderen.

  Steinway JohnLennon


John Lennon - THE IMAGINE SERIES
Hommage aan een Legende

designed by Steinway & Sons

Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van John Lennon is Steinway & Sons de productie van een nieuwe Limited Edition gestart. Onder de naam THE IMAGINE SERIES LIMITED EDITION werd het levenswerk van deze geniale muzikant en componist, die 30 jaar geleden veel te vroeg van het leven werd beroofd, geëerd.

       
  goertz home
125th Anniversary Limited Edition

Grand Piano

designed by Graf Albrecht von Goertz

Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Steinway & Sons fabriek in Hamburg in het jaar 2005 ontwierp Graf Albrecht von Goertz, de ontwerper van de wellicht mooiste sportwagen ter wereld, de BMW 507, de speciale jubileumvleugel, die zich door de klassieke, strakke contouren en een unieke afwisseling van zwart mat en zwart hoogglans afwerking, onderscheidt.

       
  Steinway KarlLagerfeld  
"THE S.L.ED"

designed by Karl Lagerfeld

Toen Steinway & Sons in 2003 aan Karl Lagerfeld de vraag stelde of hij bereid zou zijn de speciale vleugel voor het 150-jarig bestaan van het bedrijf te ontwerpen, antwoordde hij met de subtiele tegenvraag "Waarom niet?". Het ontwerp van de vleugel kenmerkt zich door heldere lijnen, die volledig in harmonie zijn met de karakteristieken van het betreffende Steinway & Sons model A-188.
       
  Steinway Tricentennial  
"TRICENTENNIAL"

designed by Dakota Jackson
 
De 300ste verjaardag van de geboorte van de piano in het jaar 2000 was voor Steinway & Sons voldoende aanleiding een bijzondere vleugel te presenteren. Het bedrijf stelde zich tot doel een vleugel met een kunstzinnige kastvorm te creëren, die het traditionele en vakkundige handwerk in combinatie met het streven naar technische innovatie, twee pijlers van het bedrijf, uitbeeldt en waarmee de enorme invloed van Steinway & Sons instrumenten op de muziekbeleving wereldwijd duidelijk tot uitdrukking komt.

YPSN logo zonderschaduw payoff dia-01

Een piano of vleugel is geen dagelijkse aanschaf. Integendeel, het is een investering voor vele jaren en dat vraagt om een zorgvuldige en weloverwogen beslissing. Die begint bij de keuze van uw leverancier. Laat u daarom uitgebreid voorlichten door vakmensen met passie.

Robijnstraat 5
1812 RB ALKMAAR

Tel 072 541 44 00
E-mail info@ypmapianos.nl