Maene Ypma horizontaal website Menu

Steinway systeem

De naam Steinway & Sons is al 160 jaar wereldwijd synoniem voor ambachtelijkheid en superieure kwaliteit in piano’s en vleugels. Iedere Steinway wordt liefdevol met de hand vervaardigd uit de beste materialen en door de beste bouwers. Maar er zijn nog veel meer facetten die bepalend zijn voor de unieke klank en het verfijnde toucher van ’s werelds bekendste pianomerk.

Kwaliteit is geen toeval
Succes is nimmer toevallig, maar heeft ook nooit één oorzaak. Het is de optelsom van vele factoren en details, die generatie op generatie zijn verbeterd.

systeem1Steinway Systeem
Het Steinway Systeem garandeert meer dan alleen maar muzikale perfectie. Strengste normeringen bepalen het exclusieve Steinway Systeem en daarmee het fabricageproces voor ieder Steinway instrument. Steinway & Sons heeft zich van begin af aan gehouden aan het compromisloos handhaven van deze zelfgestelde normeringen op alle gebied. Hiermee heeft Steinway & Sons een uniek systeem ontwikkeld waarmee de ideale doelstellingen daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Dit systeem werd door Steinway & Sons ontwikkeld en alleen consequente toepassing van deze zichzelf opgelegde kwaliteitscriteria maakt elke Steinway - vleugel of piano - tot een uniek instrument en bijzonder kunstwerk tegelijk. Het exclusieve Steinway Systeem onderscheidt zich door de volgende kenmerken:

Het trillings-optimaliserings-principe
Hiermee wordt gegarandeerd dat alle bij de bouw van een Steinway gebruikte materialen niet alleen de noodzakelijke statische belastingen kunnen doorstaan, maar tegelijkertijd de beste eigenschappen bezitten om de door het instrument gegenereerde trillingen optimaal te transporteren en te versterken. Of anders geformuleerd: Alle gebruikte materialen dragen op een perfecte manier bij aan het natuurlijk verloop van trilling. Het resultaat is een beduidend grotere klankrijkdom. 

Gebruik van hout onder spanning
Materiaal dat onder spanning verwerkt wordt, geeft aanmerkelijk beter trillingen door. Dit principe wordt succesvol toegepast bij alle belangrijke constructies, waaronder de zangbodem en de kast. 

Uitsluitend gebruik van massief houtsysteem2
Steinway & Sons heeft van begin af aan uitsluitend massief hout gebruikt. Met de grootste zorg worden de verschillende houtdelen bij elkaar gezocht voor een homogene nerfstructuur. Ook dit facet heeft een belangrijk aandeel in het optimaal doorgeven van de trillingen. Het bij elkaar zoeken van overeenkomstige houtdelen is cruciaal bij de samenstelling van de zangbodem en de kastdelen.
 
Uitsluitend houtverbindingen in de kastconstructie
Verbindingen van metaal, zoals schroeven en bouten, onderbreken de doorgifte van trillingen in de klankkast. Daarom maakt Steinway & Sons in de kastconstructie uitsluitend gebruik van houten verbindingen (duvels). 

De kast als klanklichaam
Het beste voorbeeld van een consequente toepassing van het Steinway Systeem is de kast. Dit deel van het instrument bestaat uit hardhout met een horizontale nerfstructuur, waardoor een optimaal transport van de trillingen gegarandeerd is. De binnen- en buitenrim zijn in één geheel geperst en gebogen, en zijn samengesteld uit 14 tot 20 lagen hardhout, afhankelijk van het model. Door de zgn. "closing" wordt een gesloten klanklichaam gecreëerd, die de uiterst flexibele zangbodem van Steinway het noodzakelijke houvast geeft. 
 
De membraam-zangbodem
De constructie van een Steinway zangbodem is volledig afgestemd op alle grondwetten van de akoestiekleer. Door de speciale uitdunning (verjonging) van de randen van de zangbodem wordt de grootst mogelijke flexibiliteit bereikt. Het resultaat hiervan is een maximale bandbreedte in de dynamiek; van "ppp" tot en met "fff". De voorgevormde welving van de zangbodem is daarbij een garantie voor stabiliteit en lange levensduur.

systeem3Het "One Line"-principe
Ongeacht welk instrument u bij Steinway & Sons aanschaft, u kunt ervan verzekerd zijn dat ieder model - van kleinste piano tot grootste concertvleugel - altijd volgens de strenge richtlijnen van het Steinway Systeem gebouwd is. Daarom garanderen wij u, dat u te allen tijde slechts één kwaliteit koopt: de Steinway Kwaliteit.  

YPSN logo zonderschaduw payoff dia-01

Een piano of vleugel is geen dagelijkse aanschaf. Integendeel, het is een investering voor vele jaren en dat vraagt om een zorgvuldige en weloverwogen beslissing. Die begint bij de keuze van uw leverancier. Laat u daarom uitgebreid voorlichten door vakmensen met passie.

Robijnstraat 5
1812 RB ALKMAAR

Tel 072 541 44 00
E-mail info@ypmapianos.nl